Home / Novosti / ,, Druženje sa policijom“

,, Druženje sa policijom“

Centar za romske inicijative je u saradnji sa IPA Sekcijom Crne Gore, relizovao po 5 jednodnevnih aktivnosti pod nazivom ,, Druženje sa policijom“ u 4 crnogorska grada, i to u  Beranama, Nikšiću, Podgorici i Tivtu.

Aktivnosti su realizovane u cilju smanjenja predrasuda i uspostavljanja ,,mosta povjerenja“ između policije i mladih pripadnika/ca romske i egipćanske zajednice uzrasta od 12-16 godina, jer je to najrizičniji period za stupanje u bračnu zajednicu po principu dječijeg ugovoprenog braka

U periodu od 28.09. do 30.12.2016. godine, u okviru pomenute akcije, 142 mladih pripadnika/ca romske i egipćanske populacije je imalo prilike da se upozna sa radom dežurnih službi u Centrima bezbjednosti pomenutih gradova, odjeljenja za maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici, saobraćajnih patrola, pritvorskih prostorija, granične policije, Aerodrom i granični prelaz ,, “Ilino brdo“, Posebne jedinice policije- Tima na konjima i Tima sa psima.

Učesnici/ce su pokazali veliku zainteresovanost za pomenute aktivnosti, bili su slobodni da postave sva pitanja u vezi sa radom policije koja su ih interesovala. Pored upoznavanja učesnika/ca sa radom pomenutih odjeljenja policije, policijski službenici koji su koordinisali aktivnostima su govorili djeci o problemu dječijih ugovorenih brakova i savjetovali ih kako da postupe u slučaju da dođu do saznanja da se nekome ugovara brak, ili da se sami nađu u takvoj situaciji. Takođe su ukazivali učesnicima/cama na značaj obrazovanja. Tom prilikom, policijski službenici su na interesovanje djece pojasnili i postupak upisa na Policijsku akademiju u Danilovgradu, jer je određeni broj djece pokazao visok stepen interesovanja za pohađanje iste, nakon završene škole.

Pomenute aktivnosti su realizovane u okviru projekta ,,Akcija protiv dječijih ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“ koji je podržan od strane Američke ambasade u Podgorici.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ