Home / Novosti / Dvodnevni seminar na temu «Analiza Strategije za poboljšanje polozaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori»

Dvodnevni seminar na temu «Analiza Strategije za poboljšanje polozaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori»

U periodu od 19-og do 21-og jula 2015. Centar za romske inicijative je u Sutomoru održao dvodnevni seminar u cilju analize Strategije za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2012-2016 i kreiranja preporuka za novu strategiju za period 2016-2020.

Na pomenutom seminaru bilo je prisutno 10 predstavnika/ca Koalicije koja je 2012. formirana u sklopu regionalnog projekta „Aktivna inkluzija i prava Romkinja na zapadnom Balkanu“, a koja se bavi različitim aspektima socijalne integracije Romkinja i Egipćanki u društvu. Među njima su bili: predstavnik iz UP PJ Nikšić, predstavnica iz UP PJ Podgorica, predstavnica iz Centra za socijalni rad Nikšić, predstavnik iz NVO „Koračajmo zajedno“, predstanica iz Crnogorskog ženskog lobija kao i predstavnice iz Ženske REA mreže „PRVA“ iz Ulcinja, Berana i Podgorice i CRI.

Kao rezultat seminara odrađena je analiza već postojeće strategije i napravljene su preporuke za novu strategiju za period 2016-2020.
S obzirom da krajem ove godine ističe Strategija za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2012. – 2016. na dvodnevnom seminaru članovi koalicije su razmatrali strategiju, koje su bile njene prednosti, nedostaci i šta bi trebalo mijenjati u samoj strategiji. Takođe su radili na izmjenama, dopunama kao i preporukama za novu Strategiju za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016. – 2020.

Pomenute preporuke i analiza će se dalje dostaviti radnoj grupi za izradu Strategije za poboljšanje položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016. – 2020., koja će biti formirana od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Seminar se realizovao u okviru projekta „Zajedničkom borbom do suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i dječijih, ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori” koji CRI implementira uz podršku OAK fondacije.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ