Home / Novosti / Dvodnevni seminar o vršnjačkoj edukaciji i radionice o nasilju

Dvodnevni seminar o vršnjačkoj edukaciji i radionice o nasilju

Predstavnice Centra za romske inicijative zajedno sa predstavnicama Ženske REA mreže „PRVA“ su u periodu od 25-og do 27-og jula 2014. organizovali dvodnevni seminar o jačanju omladinskog rada za osmoro mladih studenata/studentkinja koji su u toku ljetnjeg kampa pokazali interesovanje za rad u zajednici.

Po završetku seminara i nakon što su romski i egipćanski učenici/ce i studenti/kinje stekli znanja i vještine vođenja radionica, od 31.07. do 12.08.2014. organizovano je i 8 radionica, po dvije u Nikšiću, Podgorici, Beranama i Ulcinju. Na vršnjačkim radionicama koje su održane na temu „Nasilje i njegove karakteristike sa fokusom na ugovorene brakove“ u sva četiri grada prisustvovalo je 43 Roma i Egipćana i 56 Romkinja i Egipćanki, koji su aktivno učestvovali u radionicama i svojim odgovorima i sugestijama pokazali veliko interesovanje za održane radionice i njihovu tematiku.

Pomenuti održani seminar i radionice dio su projekta „Akcija protiv prisilnih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“, koji CRI od 2012 ostvaruje uz podršku US Embassy iz Podgorice.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ