Home / Novosti / Jednodnevni seminar sa službenicima/ama policije

Jednodnevni seminar sa službenicima/ama policije

Dana 12.11.2015. godine u prostorijama Centra bezbjednosti Berane održan je jednodnodnevni seminar za 15 službenika CB Berane sa pripadajućim Odjeljenjima bezbjednosti Rožaje i Andrijevica na temu „Senzibilizacija službenika policije o adekvatnom radu u slučajevima prijava nasilja u porodici i dječijih ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici“. Jednodnevne seminare su vodili predstavnici Internacionalne policijske asocijacije, g-din Slavko Milić, samostalni policijski inspektor Odjeljenja za suzbijanje nasilja u porodici i maloljetničke delinkvencije u CB Nikšić i g-đa Danijela Dukić, mlađa inspektorka Stanice policije za JRM u CB Podgorica, kao i g-đa Fana Delija, izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative iz Nikšića.

Na održanom seminaru službenici policije imali su priliku da se upoznaju sa teorijskim i praktičnim aspektima, kao i zakonodavno-pravnim okvirom u postupanju kod slučajeva nasilja u porodici i porodičnoj zajednici i dječijih ugovorenih brakova kod pripadnika romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori.

Učesnici seminara su kroz kreiranje zajedničkih preporuka istakli važnost nastavka edukacije službenika policije i drugih državnih organa (sudova, tužilaštava i službenika centara za socijalni rad), kao i potrebi veće posvećenosti istih u rješavanju pomenutih društvenih problema.

Jednodenvni seminar održan je u okviru projekta „Regionalnom saradnjom u suzbijanje dječijih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“ koji sprovodi Centar za romske inicijative u saradnji sa Internacionalnom policijskom asocijacijom (IPA Crna Gora) – Sekcija Crna Gora i Ženskom RAE Mrežom „Prva“ uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ