Home / Novosti / Jednodnevni seminar za službenike/ce Policije – Podgorice

Jednodnevni seminar za službenike/ce Policije – Podgorice

02.03.2016. za 22 službenika/ce iz CB Podgorica održan je četvrti po redu seminar pod nazivom: Senzbilizacija službenika/ca za rad sa pripadnicima/ama romske i egipćanske nacionalnosti u slučajevima prijavljivanja nasilja u porodici i dječijih ugovoremnih brakova. Na pomenutom seminaru službenici/ce su imali priliku da se upoznaju sa životnim pričama žrtava nasilja u porodici i ugovorenih brakova, posledicama njihovog zlostavljanja kao i sa zakonodavnim okvirima i nadležnostima policije i drugih organa koji rade na suzbijanju ovih problema.

Kao najveći uzrok prisutnosti dječijih, ugovorenih brakova službenici su naveli običaje romske i egipćanske zajednice, što govori o tome da se treba još raditi na ukazivanju na značaj uloge predstavnika/ca policije u suzbijanju takvih pojava što potvrđuje i preporuka samih službenika/ca da je ovakvim modelima seminara neophodno obuhvatiti što veći broj službenika državnih organa, kako bi se na što adekvatniji način suzbijale navedene pojave.

Takođe su istakli da veliku ulogu igra i zastupljenost u medijima, koji ukazuju na problem dječijih, ugovorenih brakova, kao i na važnost srednjoškolskog i visokog obrazovanja romske i egipćanske zajednice čime se stvaraju mogućnosti za smanjenje dječijih, ugovorenih brakova.

Jednodenvni seminar održan je u okviru projekta „Regionalnom saradnjom u suzbijanje dječijih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“ koji sprovodi Centar za romske inicijative u saradnji sa Internacionalnom policijskom asocijacijom (IPA Crna Gora) – Sekcija Crna Gora uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ