Home / Novosti / Jednodnevni seminar za službenike/ce Policije – Tivat

Jednodnevni seminar za službenike/ce Policije – Tivat

30.11.2015. za 15 službenika/ca iz CB Tivat, Kotor i Herceg-Novi održan je jednodnevni seminar na temu: Senzbilizacija službenika/ca za rad sa pripadnicima/ama romske i egipćanske nacionalnosti u slučajevima prijavljivanja nasilja u porodici i dječijih ugovoremnih brakova. Službenici/ce su imali priliku da se upoznaju sa životnim pričama žrtava nasilja u porodici i ugovorenih brakova, kao i posledicama njihovog zlostavljanja. U toku seminara takođe su upoznati sa zakonodavnim okvirima i nadležnostima policije i drugih organa koji rade na suzbijanju ovih problema.

Kroz diskusiju smo mogli zaključiti da kod pojedinih prisutnih službenika/ca i dalje postoje predrasude o pripadnicima/ama romske i egipćanske zajednice, što potvrđuju komentari poput: “ugovoreni brakovi su dio tradicije Roma i Egipćana, prikrivaju događaje u okviru svoje zajednice”. Osim toga službenici/se smatraju da šira zajednica ima drastične predrasude i stereotipe, kao što su: “to su ciganska posla; ma pusti to, to su cigani; oni su građani zadnjeg reda u državi; da su prljavi i ne vode računa o higijeni“ i sl.

Jednodenvni seminar održan je u okviru projekta „Regionalnom saradnjom u suzbijanje dječijih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“ koji sprovodi Centar za romske inicijative u saradnji sa Internacionalnom policijskom asocijacijom (IPA Crna Gora) – Sekcija Crna Gora uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ