Home / Novosti / Okrugli sto – prezentacija publikacije „Nasilje u porodici u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“

Okrugli sto – prezentacija publikacije „Nasilje u porodici u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“

Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. 11. 2014., Centar za romske inicijative u saradnji sa ženskom RAE mrežom „PRVA“ organizovao je dvočasovni Okrugli sto na kome su prezentovani dobijeni rezultati istraživanja koji su objavljeni u publikaciji „Nasilje u porodici u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“ (novembar 2014.), koji se odnose na broj, vrste i strukture žrtava i izvršilaca krivičnih dijela i prekršaja iz oblasti nasilja u porodici.

Učešće na okruglom stolu uzelo je 14 predstavnika/ca iz policije, centara za socijalni rad, Tužilaštva, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, romskih i neromskih nevladinih organizacija.

Na okruglom stolu su govorili: Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost, g-đa Nada Drobnjak, pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava, g-din Leon Gjokaj, predstavnica CARE International iz Sarajeva, g-đa Jadranka Miličević, predsjednica Ženske REA mreže „PRVA“, g-đa Behija Ramović i predstavnica Centra za romske inicijative, g-đica Fatima Naza.

Na okruglom stolu predstavljena je i kampanja za poboljšanje položaja Romkinja i Egipćanki u političkom i javnom životu koju sprovode Ženska REA mreža „PRVA“ i Centar za romske inicijative i dogovoreno je da jedna romska i egipćanska aktivistkinja prisustvuje na svim narednim sjednicama Odbora za rodnu ravnopravnost pri Skupštini Crne Gore.

Okrugli sto je održan u okviru Projekta „Djelujmo preventivno“, kao dio trogodišnjeg regionalnog projekta „Aktivna inkluzija i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu“, koji je podržan od strane CARE International i Austrian Development Cooperation.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ