Home / Nekategorisano / POZIV ZA TRENERA/ICU

POZIV ZA TRENERA/ICU

 

Poštovani/a,

NVO Centar za romske inicijative u saradnji sa predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori i uz finansijsku podršku EU od novembra 2016. godine sprovodi program „Koordinisanim djelovanjem do suzbijanja nasilja i dječjih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici”. Ovaj program ima sledeće ciljeve: (1) poboljšanje institucionalnih mehanizma za suzbijanje dječijih brakova i rodno zasnovanog nasilja u romskoj i egipćanskoj zajednici kroz izradu smjernica za procesuiranje ovakvih slučajeva od strane nadležnih institucija (2) unapređenje znanja relevantnih aktera o intervencijama i strategijam za suzbijanje dječijih brakova kroz analizu postojećih nastojanja u tom smislu i (3) senzibilisanje i mobilisanje romske i egićanske zajednice za rješavanje navedenog problema.

Kao jedna od aktivnosti u okviru cilja br. 3, planirano je održavanje dva modula trodnevnih treninga na temu dječijih ugovorenih brakova, nasilja u porodici i vještina u vođenju radionica za 10 romskih/egipćanskih vršnjačkih volontera/ki iz Nikšića, Berana i Podgorice u periodu od 06. – 08.10.2017. i 13. – 15.10.2017. godine (petak, subota i nedjelja) u okviru kojeg će volonteri steći znanje o prepoznavanju problema, načinima upućivanja i pružanja pomoći žrtvama, kao i vještine za samostalno vođenje radionica, koje će kasnije sami organizovati.

Teme prvog modula treninga, koji će se održati u periodu od 06.-08.10.2017. godine, obuhvatiće dječije ugovorene brakove, odnosno načine prepoznavanja i daljeg djelovanja u cilju pružanja pomoći žrtvama (dva dana) kao i nasilje u porodici, odnosno načine prepoznavanja problema i upućivanja žrtvi (jedan dan).

Teme drugog modula treninga, koji će se održati u periodu od 13.-15.10.2017. godine, obuhvatiće nasilje u porodici, odnosno pružanje pomoći žrtvama i predstavljanje primjera iz ličnog iskustva u radu na suzbijanju ovog problema (jedan dan), kao i prenošenje znanja u vođenju radionica na teme nasilja u porodici i dječijih ugovorenih brakova, te samu pripremu radionica, koje će volonetri kasnije voditi samostalno (dva dana).

Za navedeni trening Centar za romske inicijative planira da angažuje trenera/icu koji/a će u saradnji sa ko-trenericom, iz Centra za romske inicijative voditi navedene treninge.

Uslovi kojima ćemo se voditi pri odabiru su:

  • Minimum VII stepen stručne spreme (osnovne studije);
  • Najmanje 3 godine radnog iskustva u prevenciji i suzbijanju ugovorenih dječijih brakova uključujući neposredni rad na terenu (u prijavi je potrebno pojasniti način postupanja);
  • Najmanje 3 godine radnog iskustva u prevenciji i suzbijanju nasilja u porodiciuključujući neposredni rad na terenu (u prijavi je potrebno pojasniti način postupanja);
  • Najmanje 3 godine radnog iskustva u vođenju radionica;
  • Posjeduje znanja iz oblasti normativnog i praktičnog aspekta po pitanju suzbijanja dječijih ugovorenih brakovai nasilja u porodici u zemlji i regionu, kao i međunarodne standarde;
  • Poželjno je da kandidat/kinja posjeduje poznavanje kulture i tradicije romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori;

 

Ukoliko smatrate da zadovoljavate iznad navedene kriterijume, molimo Vas da svoju prijavu zajedno sa CV-jem i finansijskom ponudomdo 03.10.2017.godinedostavite na email adresu: crink@t-com.me do 15 časova.

 

O rezultatima prijava ćemo Vas obavijestiti najkasnije do 04.10.2017. godine do 15 časova.

 

Ukoliko smatrate da zadovoljavate iznad navedene kriterijume, molimo Vas da svoju prijavu zajedno sa CV-jem i finansijskom ponudom do 03.10.2017.godine dostavite na email adresu: crink@t-com.me do 15 časova.

 

O rezultatima prijava ćemo Vas obavijestiti najkasnije do 04.10.2017. godine do 15 časova.

O Ivana Crink

Check Also

Okrugli sto za podršku Agro-kooperativi

Centar za romske inicijative je dana 12.04.2017. godine u saradnji sa CARE International organizovao „okrugli ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ