Home / Novosti / Radionica sa budućim srednjoškolcima

Radionica sa budućim srednjoškolcima

Dana 06.  i 13. 06. 2016. godine,  u prostorijama Centra za romske inicijative održane su dvije radionice u trajanju od po dva sata, na kojima su učešće uzeli devet pripadnika/ca romske i egipćanske populacije koji/e su školske 2015/2016 godine uspješno završili/e IX razred osnovne škole. Radionice su organizovane u cilju motivacije pomenutih učenika/ca za upis u srednju školu, kao i u cilju njihovog informisanja o smjerovima koji su im na raspolaganju. Učenici/ce su imali/e mogućnost da sa članom koalicije koja je formirana u okviru projekta ,,Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu II” ispred CB Nikšić kao i predstavnicima/cama Centra za romske inicijative razgovaraju o prednostima i mogućnostima koje im obrazovanje pruža. Istovremeno, im  je ukazano na značaj obrazovanja, a u toku razgovora  budući srednjoškolci su se izjasnili o tome za koji obrazovni profil su se odlučili. Uspostavljen je dogovor da im se pomogne prilikom upisa u srednju školu (podnošenje prijave za upis, prikupljanje neophodne dokumentacije, pomoć u rješavanju problema ukoliko ne budu primljeni na željeni smjer).

Pomenute radionice su  realizovane u okviru projekta ,,Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu II” koja je podržana od strane CARE International.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ