Home / Novosti / Seminar sa službenicima/ama policije u Podgorici

Seminar sa službenicima/ama policije u Podgorici

11.02.2016. godine u prostrorijama Uprave policije – CB Podgorica održan je seminar za senzibilizaciju službenika/ca policije CB Podgorica za rad sa žrtvama porodičnog nasilja i ugovorenih dječjih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici dana.

Na pomenutom seminaru učešće je uzelo 12 službenika Centra bezbjednosti Podgorica koji rade na poslovima suzbijanja nasilja u porodici, maloljetničke delinkvencije kao i poslovima potražne djelatnosti.

U okviru seminara policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica imali su priliku da se upoznaju sa faktorima rizika za nastanak nasilja u porodici, ugovorenih dječijih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici, kao i primjeni policijskih ovlašćenja u prevenciji i suzbijanju ovih pojava.

Na osnovu jednodnevnog seminara postignut je zajednički zaključak da u cilju prevencije i suzbijanja nasilja u porodici kao i ugovorenih dječijih brakova, neophodna je adekvatna saradnja svih državnih organa koji se bave ovim pojavama kao i veći stepen saradnje školskih institucija, socijalnih službi, policije i porodice u pravovremenim intervencijama koje će za rezultat imati sprječavanje ugovorenih dječjih brakova i nasilja u porodici u najranijim fazama njihovog nastajanja.

Predavači na seminaru su bili službenici/ce Uprave policije i članovi Internacionalne policijske asocijacije g-din Slavko Milić i g-đa Danijela Dukić kao i izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative g-đa Fana Delija.

Seminar je realizovan u sklopu projekta: „ Zajedničkom borbom do suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i dječijih ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“, koju sprovodi Centar za romnske inicijative u saradnji sa Ženskom REA Mrežom „Prva“ i Internacionalnom policijskom asocijacijom – Sekcija Crna Gora uz finansijku podršku OAK fondacije.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ