Home / Novosti / Studijska posjeta u Beogradu

Studijska posjeta u Beogradu

U periodu od 31.01.2017. do 02.02.2017. godine, Centar za romske inicijative u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, organizovao je studijsku posjetu u Beogradu. Cilj studijske posjete bio je razmjena znanja i iskustava po pitanju dječijih ugovorenih brakova za potrebe izrade “Smjernica za postupanje i procesuiranje slučajeva prisilnih brakova u Romskim i Egipćanskim zajednicama za potrebe policije, centara za socijalni rad, škola, sudova i domova zdravlja” u Crnoj Gori.

 

Učešće u studiskoj posjeti uzela/e su 4 predstavnika/ce MUP-a Crna Gora kao i predstavnica Centra za romske inicijative, koji su u okviru navedene posjete posjetili predstavnike/ce Ministarstva unutrašnjih poslova/Direkcije policije, Ombudsmana, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Ministarstva za rad, boračka pitanja i socijalnu politiku, Odeljenja za suzbijanje prekograničnog kriminala i kriminalističko obaveštajne poslove u Upravi granične policije, Uprave kriminalističke policije,Republičkog javno tužilaštva i NVO Praxis.

 

Pomenuta aktivnost realizovana je kao dio projekta “Koordinisanim djelovanjem do suzbijanja nasilja i dječijih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici” koji se sprovodi u saradnji sa predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori i uz finansijsku podršku EU.Ovaj program dio je višegodišnje regionalne inicijative sa ciljem unapređenja zaštite djece od nasilja i socijalne inkluzije djece sa smetnjama u razvoju, koja se implementira u partnerstvu između UNICEF, European Disability Forum – EDF, EU, i vlada sedam zemalja u procesu pridruživanja EU.

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ