Home / Novosti / Tročasovna radionica za roditelje

Tročasovna radionica za roditelje

Centar za romske inicijative 26.01.2017. godine organizovao je devetu po redu tročasovnu radionicu za roditelje romske i egipćanske nacionalnosti.

Voditelji, predstavnik OŠ »Mileva Lajović Lalatović« i predstavnik Centra bezbjednosti Nikšić su govorili o bitnosti redovnog slanja djece u školu i vašnosti obrazovanja, kao i o posledicama neredovnog slanja djece u školu. Učesnici su pokazali interesovanje za temu radionice, bili su aktivni i postavljali pitanja. Uglavnom su isticali da djeca neredovno pohađaju nastavu zbog udaljenosti naselja u kojima žive od škola. Kroz radionicu su se prisutni dotakli i teme dječijih ugovorenih brakova.

Po završenoj radionici, predstavnici/e Centra za romske inicijative su prisutnim roditeljima podijelili obuću za njihovu djecu, a ostali roditelji će preuzeti obuću u kancelarijama Centra za romske inicijative. Obuća je obezbijeđena za 183-je djece romske i egipćanske populacije, učenike od I do IX razreda osnovnih škola »Mileva Lajović Lalatović« i »Olga Golović«, koja redovno pohađaju nastavu.

Pomenuta radionica i obezbijeđena obuća su dio projekta “Pružanjem socijalnih usluga do redovnog pohađanja osnovnog obrazovanja” , koji je finansijski podržan od strane Romskog edukacionog fonda (REF).

O Crink2

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ