Home / Novosti / Ulične akcije povodom 16 dana ženskog aktivizma

Ulične akcije povodom 16 dana ženskog aktivizma

15-oro romskih i egipćanskih srednjoškolaca i studenata/kinja su povodom 16 dana ženskog aktivizma od 25.11.-10.12.2017. izveli šest akcija u Nikšiću i Podgorici na temu dječijih ugovorenih brakova. Akcije koje su izvedene na trgovima pomenutih  gradova, u srednjim školama i na fakultetu ispraćene su od strane oko 600 ljudi. Tom prilikom su podijeljeni i informativni leci.

Akcije su izvedene u vidu Forum teatra i predstavljale su istinitu priču o sklapanju dječjeg ugovorenog braka, sa ciljem upoznavanja šire javnosti sa problemoma sa kojima se suočavaju romske i egipćanske djevojčice.

Navedena aktivnost realizovana je u okviru projekta: „ Obrazovanje bez nasilja“, koji se implementira u okviru regionalnog projekta „Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu II«, koji je partnerski podržan od strane CARE Interanational i finansijski podržan od strane Austrian Development Cooperation.

O Ivana Crink

Check Also

Forum teatar predstave u Nikšiću i Podgorici

Centar za romske inicijative je 06.12.2017. i 07.12.2017. godine organizovao dvije forum teatar predstave u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ