Home / Novosti / Studijska posjeta licenciranim servisima

Studijska posjeta licenciranim servisima

Centar za romske inicijative je povodom početka obilježavanja 16 dana aktivizma 24.11.2022. godine realizovao dvije studijske posjete licenciranim servisima u Nikšiću. Tom prilikom je 8 romskih i egipćanskih aktivistkinja iz Nikšića, Podgorice i Bijelog Polja posjetilo: „Defendologija centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore” i “SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić” koji pružaju usluge i podršku ženama i djeci žrtvama nasilja i djeci koja žive i rade na ulici.

Aktivistkinje i članice ženske REA mreže “PRVA” su imale priliku da se, kroz direktan razgovor, upoznaju sa  radom  servisa, a ujedno se zahvaljujemo predstavnicama navedenih organizacija na izdvojenom vremenu, saradnji i gostoprimstvu.

Istog dana održan je sastanak sa članicama ženske REA mreže “PRVA”.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta „ Aktivna uključenost Romkinja i Egipćanki u sprečavanju nasilja i dječjih ugovorenih brakova u Crnoj Gori“ koji se sprovodi u okviru programa Zaustavljanje nasilja nad ženama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj: “Primjena zakona, mijenjanje stavova” koji je finansiran od strane Evropske unije, a koji sprovode Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori i Agencija Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i rodnu ravnopravnost (UN WOMEN).

 

O admin

NVO Centar za romske inicijative, Nikšić Usluge koje pružamo: 1. Pratnja povjerljivog lica koja se pruža pri posjeti relevantnih institucija; 2. Pružanje usluga prevoda sa albanskog na crnogorski jezik i sa crnogorskog na albanski; 3. Regulisanje pravnog statusa odnosno dokumentacije; 4. Pisanje molbi i zahtjeva, relevantnim institucijama i sl.; 5. Besplatna pravna pomoć; 6. Savjetodavne usluge. Kontakt telefoni: +382 (0)40 246 369 +382 (0)67 104 700 Društvene mreže: Instagram centar_za_romske_inicijative https://www.facebook.com/centarzaromskeinicijative2004/ Facebook Centar za romske inicijative https://www.instagram.com/centar_za_romske_inicijative/ Twitter https://twitter.com/CentarNiksicCRI

Check Also

Prvi dvodnevni modul treninga za mlade

Centar za romske inicijative je u periodu od 17. do 18. 01. 2023. godine realizovao ...

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ