Jutrošnji tragični događaj koji je pogodio još jednu romsku porodicu u Baru pokazao je i potvrdio u kakvim uslovima živi većina romske zajednice i koliko se malo ulaže u stambeno i socijalno zbrinjavanje ugroženih pripadnika/ca naše manjinske zajednice.

U vatrenoj stihiji stradalo je četvoro lica kao i stambeni objekat (baraka) u kome su živjeli. Većina stambenih objekata skoro u svim gradovima u kojima žive pripadnici/e romske i egipćanske zajednice i uslovi u njima (struja, voda i kanalizacija) nijesu adekvatni za osnovne životne potrebe. Takvi objekti su nebezbjedni i nedostojni za život ljudskog bića u 21. vijeku, a na šta ukazujemo više od jedne decenije.

Apelujemo na državu i Vladu Crne Gore da ozbiljno razmotre uslove u kojima žive pripadnici/e romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori  i da se konačno upušte u rješavanje problema jer je u prethodnih godinu dana sedam mladih života izgubljeno u vatrenim stihijama.

Pozivamo sve dobre ljude, pojedince i privatne subjekte da u okvirima svojih mogućnosti pomognu  članovima porodice koja je stradala u požaru, a koji žive u naselju ispod brda Volujica u Baru.

Kao organizacija izražavamo saučešće članovima porodice čiji su najmiliji stradali u požaru!

Slika je preuzeta sa portala Vijesti ↓↓

 

O admin

NVO Centar za romske inicijative, Nikšić Usluge koje pružamo: 1. Pratnja povjerljivog lica koja se pruža pri posjeti relevantnih institucija; 2. Pružanje usluga prevoda sa albanskog na crnogorski jezik i sa crnogorskog na albanski; 3. Regulisanje pravnog statusa odnosno dokumentacije; 4. Pisanje molbi i zahtjeva, relevantnim institucijama i sl.; 5. Besplatna pravna pomoć; 6. Savjetodavne usluge. Kontakt telefoni: +382 (0)40 246 369 +382 (0)67 104 700 Društvene mreže: Instagram centar_za_romske_inicijative https://www.facebook.com/centarzaromskeinicijative2004/ Facebook Centar za romske inicijative https://www.instagram.com/centar_za_romske_inicijative/ Twitter https://twitter.com/CentarNiksicCRI

Check Also

Radionica ,,Muškarci i nasilje”

360 srednjoškolaca i 180 mladih iz zajednice Roma/kinja i Egipćana/ki iz Nikšića, Podgorice, Berana, Bara ...

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ