Home / Novosti / Forum- teatar predstave ,,Dječiji ugovoreni brakovi“

Forum- teatar predstave ,,Dječiji ugovoreni brakovi“

2-tile-280x187Centar za romske inicijative, u saradnji sa Kancelarijom za trgovinu ljudima je u periodu april-oktobar 2016. godine, održao četri forum-teatar predstave na tamu ,,Ugovoreni brakovi“ za predstavnike/ce relevantnih institucija u Bijelom Polju, učenike/ce dvije srednje škole iz Podgorice i žitelje dva romska i egipćanska naselja u Nikšiću. Na   pomenutim predstavama učešće je uzelo  oko 340  učesnika/ca.

Forum teatar predstave su govorile o životu djevojke kojoj je  ugovoren brak i koja je zbog istog morala da napusti osnovnu školu, kao i o nasilju koje je djevojka morala da preživljava u porodici u koju su je roditelji udali.

Prisutni su, tokom trajanja forum-tatara imali prilike da se upoznaju problemom dječijeg ugovorenog braka kao i da se aktivno uključe u rješavanje istog. Pomenutom prilikom, predstavnici institucija su imali prilike da iznose predloge  o načinima preventivnog djelovanja na problem dječijeg ugovorenog braka.  Na osnovu pomenutih komentara, formirane su preporuke kako bi se u sklopu Strategije za borbu protiv trgovine ljudima 2012-2018 formirao Akcioni plan na lokalnom nivou. Forum-tearar u Podgorici  održan je za učenike/učenice dvije srednje škole, koji su oštro osudili svaki vid nasilja koji je prezentovan u predstavi, kao i samo postojanje ugovorenih brakova. Kada je riječ o žiteljima romskih i egipćanskih naselja u Nikšiću, isti su, tokom trajanja predstave najčešće komentarisali da je na žalost ,,predstava realno stanje“ i da je potrebno iskorijeniti slučajeve ugovornih brakova.

Predstave su izvedene od strane predstavnika Centra za romske inicijative- članova forum-teatra, u okviru projekta ,,Zajedničkom borbom do suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i dječijih, ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori“ koji je podržan od strane OAK fondacije.

O Crink2

Check Also

Održana dvodnevna akreditovana obuka na sjeveru Crne Gore

14 stručnih radnika/ca sa sjevera Crne Gore je prošlo akreditovanu obuku koju je organizovao Centar ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ