Home / Novosti / Forum teatar predstave u Nikšiću

Forum teatar predstave u Nikšiću

08.03.2017. godine, na Međunarodni dan žena, grupa forum teatra Centra za romske inicijative u saradnji sa Ženskom REA mrežom „PRVA“ je u romskom naselju Željezara i pod Trebjesom izvela dvije predstave sa temom dječijih ugovorenih brakova i nasilja u porodici. Predstavu je odgledalo oko 100 pripadnika/ca romske i egipćanske populacije među kojima je bilo i djece.

Gledaoci su pokazali značajno interesovanje za predstavu, pažljivo su posmatrali izvođenje i predstavnicima/ama Centra za romske inicijative iznijeli su mišljenja da su dječiji ugovoreni brakovi prisutni i dalje u zajednici i da je predstava bila odlična.

Nakon održane predstave predstavnice Centra za romske inicijative i Ženske REA mreže „PRVA“ su ženama podijelile simbolične poklone kao i kalendare sa slikama koje predstavljaju aktivnosti koje je CRI sprovodio po pitanju dječijih ugovorenih brakova  i flajere koji opisuju prisutnost i posledice dječijih ugovorenih brakova čiju je izradu finansirao CARE International.

Navedena aktivnost dio je projekta „Zajedničkom borbom do suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i dječijih, ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane OAK fondacije.

O Crink2

Check Also

Radionica ,,Muškarci i nasilje”

360 srednjoškolaca i 180 mladih iz zajednice Roma/kinja i Egipćana/ki iz Nikšića, Podgorice, Berana, Bara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ