Home / Novosti / Na kafi kod

Na kafi kod

30.03.2018. godine održane su dvije posjete u romskoj i egipćanskoj zajednici u okviru kampanje “I prava Romkinja su ljudska prava” povodom mjesec dana Romskog ženskog aktivizma na kojima je 16 Romkinja i Egipćanki iz Nikšića ugostilo predstavnike Centra za socijalni rad, Centra bezbjednosti Nikšić i Opštine Nikšić.

Aktivnost pod nazivom “Na kafi kod…” (predstavnici instuitucija u romskoj i egipćanskoj zajednici) je pomogla pripadnicama romske i egipćanske zajednice da unaprijede povjerenje i saradnju između njih i predstavnika institucija, kao i da ih upoznaju o problemima sa kojima se one suočavaju i na koji način ih mogu riješiti. Najčešća pitanja koja su Romkinje i Egipćanke postavljale predstavnicima institucija su bila vezana za materijalna davanja, legalizovanje objekata, zapošljavanje i proces procedure za dobijanje stambenih jedinica.

Navedena aktivnost realizovana je u saradnji sa Crnogorskim ženskim lobijem u okviru projekta “Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu II” koji je partnerski podržan od strane CARE International i finansijski podržan od strane Austrian Development Cooperation.

O admin

NVO Centar za romske inicijative, Nikšić Usluge koje pružamo: 1. Pratnja povjerljivog lica koja se pruža pri posjeti relevantnih institucija; 2. Pružanje usluga prevoda sa albanskog na crnogorski jezik i sa crnogorskog na albanski; 3. Regulisanje pravnog statusa odnosno dokumentacije; 4. Pisanje molbi i zahtjeva, relevantnim institucijama i sl.; 5. Besplatna pravna pomoć; 6. Savjetodavne usluge. Kontakt telefoni: +382 (0)40 246 369 +382 (0)67 104 700 Društvene mreže: Instagram centar_za_romske_inicijative https://www.facebook.com/centarzaromskeinicijative2004/ Facebook Centar za romske inicijative https://www.instagram.com/centar_za_romske_inicijative/ Twitter https://twitter.com/CentarNiksicCRI

Check Also

Prvi dvodnevni modul treninga za mlade

Centar za romske inicijative je u periodu od 17. do 18. 01. 2023. godine realizovao ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ