Home / Nekategorisano / Obilježavanje 8. aprila, Svjetskog dana Roma

Obilježavanje 8. aprila, Svjetskog dana Roma

Centar za romske inicijative povodom obilježavanja, 8. Aprila, Svjetskog dana Roma i Romkinja i završetka kampanje Mjesec dana ženskog romskog aktivizma (08.03.-08.04.2022.god) sprovešće više aktivnosti u cilju  promocije jednakosti i uticaja na smanjenje rodno zasnovanog nasilja i svih oblika diskriminacije sa kojima se Romi/kinje I Egipćani/ke  suočavaju.

Aktivnosti će se sprovesti na sledećem lokacijama:

  • 07.04.2022.godine, u Podgorici aktivistkinje Centra za romske inicijative sa početkom u 14.00 časova će započeti inicijativu pod nazivom: ,,Moje djetinjstvo nema cijenu” i po principu „Od vrata do vrata“ razgovarati sa pripadnicima/cama romske i egipćanske zajednice u više naselja u Koniku i podijeliti promotivni materijal (kačkete).
  • 07.04.2022.godine u prostorijama Policijske akademije Danilovgrad sa početkom u 14.30 časova, realizovaće se radionica na kojem će učešće uzeti 50 polaznika/ca , na kojoj će se nastaviti promocija video zapis o istinama i predrasudama o Romima/kinjama i Egipćanima/kama.
  • Na Svjetski dan Roma, 08.04.2022.godine, u prostorijama JU OŠ “Mileva Lajović Lalatović” i “Olga Golović” u Nikšiću sa početkom u 09.00 časova potpisaće se Memorandumi o saradnji.
  • 08.04.2022.godine u Podgorici (Trg Republike) sa početkom u 14.00 časa, aktivistkinje će razgovarati sa pripadnicima/ama većinske populacije i tom prilikom podijeliti promotivni materijal (olovku i privezak) sa porukama :,,Prekinimo lanac predrasuda prema Romima; ,,Upoznaj me pa reci ko sam”; ,,Ko smo mi da lijepimo etikete”; ,,Nemaš pravo na diskriminaciju”.
  • 08.04.2022. sa početkom u 15.00 časova, u Podgorici (Trg Jugoslavije) nastaviće se prodaja ulaznica za humanitarno donatorsko veče “Produži moje djetinjstvo i doniraj” za izgradnju prvog specijalizovanog Skloništa za žrtve dječjeg ugovorenog braka u Crnoj Gori, a koje se organizuje uz podršku KIC-a “Budo Tomović”, u srijedu, 20.04.2022. od 18 h u Velikoj sali, a u istoj učestvuju: regionalna pop zvijezda Bojan Marović – zaštitno lice kampanje, Ismail Delija – pobjednik Zvezda Granda 2019.godine, KIC pop hor, Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović” i volonteri CRI-ja sa Forum teatrom na temu dječji ugovoreni brakovi.

Aktivnosti su dio projekata: „Smanjenjem diskriminacije prema romskoj i egićanskoj zajednici” koji se sprovodi uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici, projekta „Adekvatna reintegracija za žrtve dječijih nezakonitih i ugovorenih brakova unutar romske i egipćanske zajednice u Crnoj Gori“ finansijski podržan od strane  UNVFCFS i projekta “Adekvatna inkluzija i jednak pristup Romkinjama i Egipćankama u suzbijanju rodno zasnovanog nasilja” finansijski podržan od strane OAK fondacije.

O admin

NVO Centar za romske inicijative, Nikšić Usluge koje pružamo: 1. Pratnja povjerljivog lica koja se pruža pri posjeti relevantnih institucija; 2. Pružanje usluga prevoda sa albanskog na crnogorski jezik i sa crnogorskog na albanski; 3. Regulisanje pravnog statusa odnosno dokumentacije; 4. Pisanje molbi i zahtjeva, relevantnim institucijama i sl.; 5. Besplatna pravna pomoć; 6. Savjetodavne usluge. Kontakt telefoni: +382 (0)40 246 369 +382 (0)67 104 700 Društvene mreže: Instagram centar_za_romske_inicijative https://www.facebook.com/centarzaromskeinicijative2004/ Facebook Centar za romske inicijative https://www.instagram.com/centar_za_romske_inicijative/ Twitter https://twitter.com/CentarNiksicCRI

Check Also

Informativne sesije o uslugama koje pruža Centar za socijalni rad Berane

30.09.2021.godine, u skladu sa CSC metodom,  službenik Centra za socijalni rad Berane kroz tri sesije ...

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ