Home / Novosti / Predstava povodom Svjetskog dana Roma

Predstava povodom Svjetskog dana Roma

08.04.2017. godine, povodom Svjetskog dana Roma, u saradnji sa IPA sekcijom Crna Gora i uz finansijsku podršku od strane OAK fondacije i CARE International, u okviru svečane akademije IPA, grupa amatera forum teatra Centra za romske inicijative izvela je predstavu sa temom dječijih ugovorenih brakova i nasilja u porodici.

Pomenuti događaj organizovan je u Nikšićkom pozorištu, a u okviru akademije upriličen je prigodan kulturno umjetnicki program uz podjelu zahvalnica i članskih karti novoizabranim IPA prijateljima, među kojima je zahvalnicu dobila i izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative, gospođa Fana Delija.

Gosti na akademiji i gledaoci predstave su bili iz regiona, delegacije IPA sekcija Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, kao i gosti iz Albanije, predstavnici relevantnih institucija i građani Nikšića, IPA članovi i IPA prijatelji, kao i partneri Centra za romske inicijative iz regiona, među kojima su bili predstavnici CARE International iz Bosne i Hercegovine, NVO Bibije iz Srbije, NVO Bolje Budućnosti iz Tuzle.

Nakon svečanosti organizovan je koktel za učesnike/ce.

Navedena aktivnost dio je projekta „Zajedničkom borbom do suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i dječijih, ugovorenih brakova u romskoj i egipćanskoj zajednici u Crnoj Gori” koji je finansijski podržan od strane OAK fondacije i „Obrazovanje bez nasilja“, koji se realizuje u okviru regionalnog projekta „Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu II“, koji se sprovodi uz partnersku podršku CARE International i finansijsku podršku od strane Austrian Development Cooperation.

O Crink2

Check Also

Radionica ,,Muškarci i nasilje”

360 srednjoškolaca i 180 mladih iz zajednice Roma/kinja i Egipćana/ki iz Nikšića, Podgorice, Berana, Bara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ