Home / Galerija / Fotografije / Radionice o pravima djece

Radionice o pravima djece

Centar za romske inicijative je u toku decembra 2019. i januara 2020. godine realozovao dva modula radionica za djecu uzrasta od 9 do 18 godina u Nikšiću, Podgorici i Beranama.

Kroz oba modula koji su obuhvatili 30 radionica ukupno 230 – oro djece je kroz teorijski i praktični rad upoznato sa ljudskim pravima i pravima djece, diskriminacijom, stereotipima i predrasudama, konvencijom o pravima djeteta kao i kršenjem prava kroz pojave kao što su nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i dječji ugovoreni brak kao i načinima prijavljivanja kršenja njihovih prava.

Rad sa djecom u okviru pomenutih tema će doprinijeti njihovom boljem izražavanju prava kroz slikovne radove i predstave u narednom periodu.

Radionice su sprovedene u okviru projekta “Znanjem do dječjih prava” koji se realizuje u okviru regionalne inicijative „Jednak pristup pravdi za djecu u zemljama Zapadnog Balkana“, realizuje se u Crnoj Gori i Albaniji, uz tehničku podršku UNICEF-a i finansijsku pomoć Vlade Kraljevine Norveške.

 

                                      

O admin

NVO Centar za romske inicijative, Nikšić Usluge koje pružamo: 1. Pratnja povjerljivog lica koja se pruža pri posjeti relevantnih institucija; 2. Pružanje usluga prevoda sa albanskog na crnogorski jezik i sa crnogorskog na albanski; 3. Regulisanje pravnog statusa odnosno dokumentacije; 4. Pisanje molbi i zahtjeva, relevantnim institucijama i sl.; 5. Besplatna pravna pomoć; 6. Savjetodavne usluge. Kontakt telefoni: +382 (0)40 246 369 +382 (0)67 104 700 Društvene mreže: Instagram centar_za_romske_inicijative https://www.facebook.com/centarzaromskeinicijative2004/ Facebook Centar za romske inicijative https://www.instagram.com/centar_za_romske_inicijative/ Twitter https://twitter.com/CentarNiksicCRI

Check Also

Radionica ,,Muškarci i nasilje”

360 srednjoškolaca i 180 mladih iz zajednice Roma/kinja i Egipćana/ki iz Nikšića, Podgorice, Berana, Bara ...

xu hướng thời trangPhunuso.vnshop giày nữgiày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ